Програма

ЗАПИШИ СЕ НА ОБУКИТЕ ЗА ИДНИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ ОД ОБЛАСТА НА ЛИЧНИТЕ УСЛУГИ ЗА ФРИЗЕРИ, КОЗМЕТИЧАРИ И ШМИНКЕРИ

Приватниот центар за стручна обука, Академија Леонтиќ од Скопје, подготви специјална модуларна обука за фризери, козметичари и шминкери, која ги содржи најбараните и најприменети техники на работа:

За Фризери

 • Разновидни техники на пострижување на сите должини на коса и фенирање со стилизирање со помош на дрвени четки за фенирање;
 • Разновидни техники на колорација,деколорација и доколорација;
 • Разновидни технки на нијансирање,шатирање,тонирање,неутрализација на сите должини на коса;
 • Разновидни кадравење на коса,минивали,кадравење со електричен апарат и нивно тековно одржување;
 • Разновидни свечени фризури со и без модни додатоци;
 • Невестински фризури стилизирани во европски и азиски стил;

За Козметичари

 • Класични третмани за чистење на лице кај секој тип на кожа;
 • Третмани за хидратација кај зрела кожа;
 • Третмани за лифтинг ефект кај зрела кожа;
 • Третмани за нега на тело;
 • Анти целулитни масажи;
 • Педикир со Маникир и ѓел на раце и нозе;
 • Изучување на разновидни техники на наливни,ѓелни,типс и акрил на раце со декорација;
 • Изучување на депилација на цело тело кај жени и мажи со ладен и топол восок;

За Шминкери

 • Изучување на дневна шминка;
 • Изучување на вечерна шминка;
 • Изучување на вечерна појачана шминка;
 • Изучување на невестинска шминка на проблематична кожа;
 • Изучување на Европски стил на невестинска шминка;
 • Изучувањена Азиски стил на невестинска шминка;
 • Изучување на контурална и корективна шминка;

Со посетата на обуката, кандидатите ќе се стекнат со следните компетенции:

За Фризери

 • Комуникација со соработници и клиенти;
 • Почитување на правилата за безбедност и заштита при работа;
 • Користење на лични заштитини средства;
 • Одржување на алатот и приборот за работа;
 • Нега на здрава и терапија на проблематична коса и кожа;
 • Боење на коса и тековно одржување;
 • Шатирање на коса и тековно одржување;
 • Минивал и третмани на кадравење на коса;
 • Техники на пострижување на долга коса;
 • Класични и трендовски пострижувања на кратка и средна должина на коса;
 • Техники на слоевито и убодно пострижување;
 • Класично и трендовско фенирање;
 • Стилови кај свечени фризури;
 • Трендовски свечени фризури;
 • Невестински фризури;

За Козметичари

 • Комуникација со соработници и клиенти;
 • Почитување на правилата за безбедност и заштита при работа;
 • Користење на лични заштитини средства;
 • Одржување на алатот и приборот за работа;
 • Освежување на разни видови кожа;
 • Класични козметички третмани;
 • Депилација на лице и тело;
 • Третмани за освежување со билки и природни материи;
 • Маникир третман и декорација на нокти, челни нокти, типс и наливни нокти на раце и нозе;
 • Педикир третман со декорација на нокти;
 • Лимфна дренажа и ароматерапија на лице и тело;
 • Релаксациска масажа и акупресура на лице и тело;
 • Антицелулитна масажа;
 • Третмани на проблематична и зрела кожа;
 • Комбинирани третмани на лице и тело;

За Шминкери

 • Комуникација со соработници и клиенти;
 • Одржување на алатот и приборот за работа;
 • Почитување на заштитни и безбедни мерки за работа;
 • Користење на заштитини средства;
 • Користење на третмани и препарати за нега на лице;
 • Нанесување на дневна шминка;
 • Нанесување на вечерна шминка;
 • Нанесување на невестинска шминка;
 • Нанесување на шминка за фотографии;
 • Користење на козметички и декоративни препарати;
 • Шминкање и обликување на веѓи;
 • Нанесување вештачки трепки;
 • Нанесување украсна шминка;
 • Нанесување корективна шминка;
 • Нанесување Европски стил на шминка;
 • Нанесување Азиски стил на шминка;
 • Одредување шминка според формата и видот на кожата и лицето;

По завршувањето со обуката кандидатите добиваат „уверение“, додека по полагање на завршен испит и стручна проверка кандидатите се стекнуваат со „сертификат“ за успешно завршено на обука за дел од личните услуги за ФРИЗЕР, КОЗМЕТИЧАР И ШМИНКЕР за кои кандидатите се определиле да изучат.

За сите дополнителни информации Ви стоиме на располагање на контакт тел.: 070 227 684

Академија Леонтиќ