Уписи во тек

Приватниот центар за стручна обука ,,Академија Леонтиќ” од Скопје врши упис  за:
фризери, машки фризери, козметичари, шминкери и масери

30 години заедно креираме квалитет

Аплицирај за упис

можност за плаќање на рати | 3,6, 8 и 12 месечни програми | можност за избор и комбинација на модуларни пакети

Сакате кариера во индустријата за убавина?

Академија Леонтиќ ви нуди единствена , сертифицирана и комплетна програмa, каде преку своите модуларни курсеви, прилагодени според вашите потреби, ви овозможува да стекнете вештини и знаења кои ќе ви овозможат водење сопствен салон за убавина, наоѓање на работата што ја посакувате дома или во странство!

Зошто Академија Леотниќ?

√ Модерни капацитети: Приватниот центар,каде се одвива целокупната настава и салонот за убавина каде се одвива салонската пракса Академија и Студиото Леонтиќ, е светски опремена, со најнова технологија,машини,апаратура и алатки со материјали за работа, обезбедувајќи им на кандидатите и учениците, најсовремена средина за учење и пракса.

√ Препознатлив бренд – Можност да бидете дел од успешната приказна на Леонтиќ, која 30 год. Успешно работи и е бренд препознатлив по својот квалитет и успешност и самио по себе Ви е препорака за идните работадавачи

√ Тим од професионалци – Менторите и предавачите кои се дел од Академија Леонтиќ се искусни технички и стручни професионалци кои носат експертиза и знаење од реалниот свет во салонската работа,но исто така и од теренската пракса,работа со медиуми,телевизии,модни настани,ревии и се што е поврзано со светот на убавината .

√ Подготовка да се почне работа веднаш по завршување на програмата: Целокупната програма на курсевите и обуките на академијата вклучуваат 12-модули распределни по 12 месечна програма која опфаќа сè, од комуникација со добавувачи и клиенти до управување со студио за убавина, помагајќи им на студентите да стeкнат искуство и да бидат подготвени да управуваат со сопственото студио или да најдат работа веднаш по завршувањето без дополнителни квалификации.

√ Иновативни и студиозни наставни методи: Академијата користи иновативни наставни методи кои им помагаат на кандидатите и  учениците да учат на забавен, интерактивен и ангажиран начин, преку постојана пракса и користејќи ги ресурсите на светски опременето студио Леотниќ.

Што добивам со упис во академијата?

√ Модуларна програма: Сами избирате кои модули и техники од областа на фризерство,  козметиката,шминкерството и масерството ќе ги изучувате согласно вашите потреби во времетраење по ваш избор од3, 6,8 и 12 месеци.

√ Персонализиран пристап: Учете во група со мал број на студенти поделени според соодветно ниво и искуство, оценето од врвни професионалци.

√ Менторство – во текот на наставата сте водени од искусни ментори/предавачи во дејноста, кој преку индивидуалниот пристап ви овозможуваат совладување на сите техники и вештини на работа.

√ Практична настава na живи модели – 70% од наставата е практична, во која преку работа на живи модели со применување на стекнатото знаење добивате искуство и градите сопствено портфолио користејќи го високо опременето студио “Леонтиќ”.

√ Работа во индустријата – Во текот на обуките, имате можност за работа на јавни  настани,настапи  и работа  во салон за убавина со клиенти,пракса  од областа работејќи на терен за модни настани, театарски престви, филм или снимање спотови со што добивате можност да бидете забелешани од врвните професионалци во дејноста,но и во многу други сродни и поврзани дејности од оваа модна индустрија.

√ Акредитиран сертификат за работа во странство – Сертификатот на академијата е акредитиран од Министерството за образование и наука и може да се нострифицира насекаде во светот и потврдува дека се подготвени за работа во соодветната дејност за убавина, што им олеснува на студентите да најдат квалитетна работа во странство.

√ Поддршка за развојна кариера – Академијата ве поддржува во вашиот кариререн развој и по завршување на академијата, преку обезбедување насоки за креирање CV за странство, помош при апликација за работа, давање препораки кај домашни и странски работодавачи и ве подготвува за понатамошна специјализација во областа.

КОНКУРС

за прв уписен рок на кандидати во Приватниот центар за стручна обука „АКАДЕМИЈА ЛЕОНТИЌ“ во Скопје

0д 15.04.2024 до 31.07.2024

10% ПОПУСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ ВО ГОТОВО ЗА СИТЕ ЗАПИШАНИ ДО 15.05.2024

ИСКОРИСТИ ЈА МОЖНОСТА И ИЗБЕРИ КАРИЕРА КОЈА ЌЕ ГО ПРОМЕНИ ТВОЈОТ ЖИВОТ!

Академија Леонтиќ