Продавница

Обука за фризер

88,000.00 ден450,000.00 ден

SKU:фризер
Category:

Опис

Обука за фризери

ПО ПОВОД 30 ГОДИНИ ЛЕОНТИЌ ЗА СИТЕ АПЛИКАНТИ КОИ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ЗА УПИС ДО 01.12.2023 ОВОЗМОЖУВАМЕ МОЖНОСТ ЗА ЦЕЛОСНА СТИПЕНДИЈА ИЛИ ПОПУСТ ОД 50%

Опис

Програмата на Академијата за фризери од Академија Леонтиќ е сеопфатна програма која ќе ви помогне да ја совладате уметноста на професијата фризер, да ја истакнете својата креативност и да ги унапредите своите вештини и знаења во оваа област.

Програмта на Академија Леонтиќ е дизајнирана да ве научи на сите потребни технички вештини што сите успешни фирзери ги поседуваат, од техники на шишање и боење до создавање прекрасни фризури за сите прилики.

Во фокусот на нашата програма е практичната работа, каде што студентите добиваат единствена можност даработат на модели во живо и на проекти од реалниот свет каде што под постојан надзор и водство од искусните ментори како Васка Леотниќ ги усовршуваат своите вештини, градат сопствен стил и имаат можост да бидат забележани од професионалците во оваа област.

Она што нè издвојува е нашата посветеност на успехот на студентите, обезбедувајќи 12-месечна програма која опфаќа сè, од комуникација со клиенти до менаџмент во студио, што ги прави подготвени да отворат свои студиа за убавина по дипломирањето. Понатаму, нашата глобално признаен сертифкат ги олеснува меѓународните можности за работа.

Придружете ни се за да искусите иновативни методи на учење, интерактивно учење и професионални врски кои ќе го обликуваат вашето патување во светот на фризерството.

Клучни Информации

Локација: Скопје

 • Премиум пакет:
  • 12 месеци: 450.000,00 ден
  • 8 месеци: 397.000,00 ден
  • 6 месеци: 353.000,00 ден
 • Напреден пакет:
  • 8 месеци: 228.000,00 ден
  • 6 месеци: 178.000,00 ден
  • 3 месеци: 148.000,00 ден
 • Основен пакет:
  • 6 месеци: 168.000,00 ден
  • 3 месеци: 128.000,00 ден
  • 1 месец: 88.000,00 ден

Сертификат: Меѓународно признаена диплома

10% ПОПУСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ ВО ГОТОВО ЗА СИТЕ ЗАПИШАНИ ДО 15.05.2024.

МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА РАТИ.

ЗА СИТЕ ИНФОРМАЦИИ, ЈАВЕТЕ СЕ НА 070 227 684

Академијата за фризери е наменета за сите кои сакаат успешна кариера во оваа област, без разлика дали се почетници кои сакаат да започнат нова кариера, професионалци кои сакаат да ги надградат сопствените техники и вештини или ентузијасти кои сакаат да се стекнат со знаења и сертификат кој ќе им помогне да најдат добро платена работа во странство

Без разлика во која група спаѓата Академија Леонтиќ ви нуди индивидуален пристап и групите ги формира врз основа на нивото на знаење кое го има кандидатот.

 • Разновидни техники на пострижување на сите должини на коса и фенирање со стилизирање со помош на дрвени четки за фенирање;
 • Разновидни техники на колорација,деколорација и доколорација;
 • Разновидни технки на нијансирање,шатирање,тонирање,неутрализација на сите должини на коса;
 • Разновидни кадравење на коса,минивали,кадравење со електричен апарат и нивно тековно одржување;
 • Разновидни свечени фризури со и без модни додатоци;
 • Невестински фризури стилизирани во европски и азиски стил;

ПРЕМИУМ МОДУЛАРНА ПРОГРАМА ЗА САЛОНСКА И ТЕРЕНСКА РАБОТА- СТРУЧНО ОСПОСОБУВАЊЕ

(наменета за кандидати од 18 до 35 години,секој ден се посетува наставата од понеделник до сабота)

ВИД НА ОБУКА ФОНД НА ЧАСОВИ ВРЕМЕТРАЕЊЕ ЦЕНА Реверс на алат и прибор за работа Дидактички материјал За упис и архивирање на цела документација при запишување За тековно одржување на работен простор Завршен испит  

ВКУПНА ЦЕНА

ФРИЗЕРИ 300 12 МЕСЕЦИ 390.000 20.000 2.000 8.000 10.000 20.000 450.000
ФРИЗЕРИ 240 8 МЕСЕЦИ 340.000 17.000 2.000 8.000 10.000 20.000 397.000
ФРИЗЕРИ 180 6 МЕСЕЦИ 300.000 15.000 2.000 8.000 8.000 20.000 353.000

Кандидатите кои ќе се определат да го изучуваат премиум пакетот,ќе ги стекнат следните компетенции и ќе ги имаат следните можности:

 • Ќе ги изучуваат сите техники кои се наменети за европски и азиски стил на работа;

 • Во текот на денот ќе бидат активно вклучени на теоретска,техничка и салонска работа со клиенти,секој ден од понеделник до сабота за модуларната програма за 12 -6 месечната програма за Фризери и Козметичари;

 • Покрај техниките на работа ќе изучуваат и протокол на работа во фризерски и козметички салони;

 • Активно вклучени на модни ревији,семинари и други модни настани;

 • Можност да бидат учесник на мобилност на некој од проектите преку ЕРАСМУС+;

 • Ќе се здобијат со бренд Увереније и по  успешно полагање на Завршен испит ќе се стекнат со меѓународно важечки сертификат;

 • За кандидатите кои сакаат да работат во странство им се подготвува препорака за работа,CV, и опис на програмата која ја изучувале;

 • Вработување по завршување на обуката во еден од школските салони или во Академија и студио Леонтиќ;

 • Можност за дообука на некој од Специјалистичките програми за Фризер, Козметичар или Моден Стилист;

НАПРЕДНА МОДУЛАРНА ПРОГРАМА ЗА САЛОНСКА РАБОТА- СТРУЧНО ОСПОСОБУВАЊЕ

(наменета за кандидати од 25 до 45 години,три пати неделно се посетува нставата од понеделник до среда)

ВИД НА ОБУКА ФОНД НА ЧАСОВИ ВРЕМЕТРАЕЊЕ ЦЕНА За упис и архивирање на цела документација при запишување Завршен испит  

ВКУПНА ЦЕНА

МАШКИ ФРИЗЕРИ 160 8 МЕСЕЦИ 200.000 8.000 20.000 228.000
МАШКИ ФРИЗЕРИ 120

 

 

6 МЕСЕЦИ

 

 

150.000

 

 

8.000 20.000 178.000
МАШКИ ФРИЗЕРИ 60

 

 

3 МЕСЕЦИ

 

 

120.000

 

 

8.000 20.000 148.000

Кандидатите кои ќе се определат да ја изучуваат програмата за НАПРЕДЕН ПАКЕТ НА ОБУКИ, ќе ги стекнат следните компетенции:

 • Ќе ги изучуваат  НАПРЕДНИТЕ техники кои се наменети стриктно  за европски  СТИЛ на работа;
 • Во текот на денот ќе ја следат наставта според предвидениот фонд на часови од распоредот за основен пакет на обука,кој е предвидено,теоретска,техничка  обука, од понеделник до среда за модуларната програма за 12 ,8 и 6 месечната програма за Фризери и Козметичари;
 • Покрај техниките на работа ќе изучуваат и протокол на работа во фризерски и козметички салони;
 • Ќе се здобијат со бренд Увереније и по  успешно полагање на Завршен испит ќе се стекнат со меѓународно важечки сертификат;
 • За кандидатите кои сакаат да работат во странство им се подготвува препорака за работа,CV, и опис на програмата која ја изучувале;
 • Овој пакет е наменет за почетници и за кандидати кои имаат предходно работно искуство;

ОСНОВНА МОДУЛАРНА ПРОГРАМА ЗА САЛОНСКА РАБОТА- СТРУЧНО ОСПОСОБУВАЊЕ

(наменета за кандидати од 35 до 50+ години, два пати неделно се посетува наставата)

ВИД НА ОБУКА ФОНД НА ЧАСОВИ ВРЕМЕТРАЕЊЕ ЦЕНА За упис и архивирање на цела документација при запишување Завршен испит  

ВКУПНА ЦЕНА

МАШКИ ФРИЗЕРИ 96 6 МЕСЕЦИ 140.000 8.000 20.000 168.000
МАШКИ ФРИЗЕРИ 40 3  МЕСЕЦИ 100.000 8.000 20.000 128.000
МАШКИ ФРИЗЕРИ 24 1 МЕСЕЦИ 60.000 8.000 20.000 88.000

Кандидатите кои ќе се определат да ја  изучуваат  програмата за ОСНОВЕН  ПАКЕТ НА ОБУКИ, ќе ги стекнат следните компетенции:

 • Ќе ги изучуваат  ОСНОВНИТЕ техники кои се наменети за базична салонска работа во  Класичен стил на работа;
 • Во текот на денот ќе ја следат наставта според предвидениот фонд на часови од распоредот за основен пакет на обука,кој е предвидено,теоретска,техничка  обука, од понеделник до среда за модуларната програма за  6,3 и 1 месечната програма за Фризери и Козметичари;
 • Покрај техниките на работа ќе изучуваат и протокол на работа во фризерски и козметички салони;
 • Ќе се здобијат со бренд Увереније и по  успешно полагање на Завршен испит ќе се стекнат со меѓународно важечки сертификат;
 • За кандидатите кои сакаат да работат во странство им се подготвува препорака за работа,CV, и опис на програмата која ја изучувале;
 • Овој пакет е наменет за почетници без работно искуство и за кандидати, кои имаат  работно искуство,но имаат прекин во работата и имаат потреба од изучување на нови техники на работа;
 • Основниот пакет на обуки е наменет за кандидати кои сакаат обуките, да ги завршат во покус временски рок и со одредени техники според сопствен избор;
 • Во овие пакети,техниките кои се изучуваат се базични и можат да се комбинираат според потребите на кандидатите;

ОБУКИ ЗА СТРУЧНО ОСПОСОБУВАЊЕ

НАПРЕДНА МОДУЛАРНА ОБУКА ЗА САЛОНСКА И ТЕРЕНСКА РАБОТА
ПЕРИОД
Траење Од До
12 месеци 01.09.2024 31.08.2025
8 месеци 01.09.2024

01.10.2024

01.11.2024

31.04.2025

31.05.2025

31.08.2025

6 месеци 01.05.2024 31.10.2024
01.06.2024

01.12.2024

31.11.2024

31.05.2025

3 месеци 01.05.2024

01.06.2024

30.07.2024

30.08.2024

01.09.2024 30.11.2024
01.10.2024 31.12.2024
1 месец Во месеците:  јуни, јули, септември, октомври, ноември, декември 2024/25 година

Уписите за овие обуки започнуваат од  објавување на  Конкурсот за упис на 15.04.2024 година до  пополнување на групите,а се наменети за учебната 2024/2025 година

КОНКУРС

за прв уписен рок на кандидати во Приватниот центар за стручна обука „АКАДЕМИЈА ЛЕОНТИЌ“ во Скопје

0д 15.04.2024 до 31.07.2024

10% ПОПУСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ ВО ГОТОВО ЗА СИТЕ ЗАПИШАНИ ДО 15.05.2024

ИСКОРИСТИ ЈА МОЖНОСТА И ИЗБЕРИ КАРИЕРА КОЈА ЌЕ ГО ПРОМЕНИ ТВОЈОТ ЖИВОТ!

30 години заедно креираме квалитет

 

Иако започнавме како пионери во образованието за убавина, Во текот на изминатите 30 години, Академија Леонтиќ не само што обезбеди врвно образование, туку и обликуваше бројни успешни приказни во индустријата за убавина, со негувањето на индивидуалните таленти и соништа, што беше камен-темелник на нашиот успех, стекнувајќи  репутација за извонредност и лидер во образованието за убавина.

Нашата основна филозофија го става поединецот во срцето на нашиот пристап, признавајќи дека секој студент е уникатен, со свој потенцијал и соништа, и затоа нашите модуларни курсеви нудат флексибилност, овозможувајќи ви да го прилагодите вашето образование на вашите интереси и цели во кариерата без разлика дали сакате да водите сопствено студио или најдете добро платена работа дома или во странство.

Ние веруваме во практично учење, и затоа 70% од наставата е практична работа на живи модели со што ќе се стекнете  со практично искуство кое надополнето со искуството стекнато од постојаното водство на нашите ментори ќе ве подготви да започнете со работа веднаш по завршувањето на Академијата.

Нашите студиа опремени од светска класа се дизајнирани да инспирираат креативност и иновации, поставувајќи ја основата за нашите студенти да ги развијат своите вештини и да го ослободат својот целосен потенцијал.

Екслузивна предност е што нашите меѓународно признати сертификати отвораат врати за светот на можности во индустријата за убавина, и се неприкосновен доказ за поседување на вештини и знаења во областа во која студирате.

Не губете време, Придружете ни се и бидете дел од 3 децениската традиција на успех која неуморно обликува безброј успешни кариери за убавина. Вашето патување до совршенство за убавина започнува овде, патување каде што вашите аспирации можат да станат реалност, а вашето патување во светот на убавината станува глобално признато достигнување.

Дополнителни информации

Времетраење

Напреден пакет – 3 месеци, Напреден пакет – 6 месеци, Напреден пакет – 8 месеци, Основен пакет – 1 месец, Основен пакет – 3 месеци, Основен пакет – 6 месеци, Премиум пакет – 12 месеци, Премиум пакет – 6 месеци, Премиум пакет – 8 месеци

Академија Леонтиќ