Продавница

Купи!

Обука за шминкер

105,000.00 ден

SKU:шминкер
Category:

Опис

Обуки за шминкери

ПО ПОВОД 30 ГОДИНИ ЛЕОНТИЌ ЗА СИТЕ АПЛИКАНТИ КОИ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ЗА УПИС ДО 01.12.2023 ОВОЗМОЖУВАМЕ МОЖНОСТ ЗА ЦЕЛОСНА СТИПЕНДИЈА ИЛИ ПОПУСТ ОД 50%

Академија Леонтиќ ви ја преставува сопствената програма за шминкање, преку која имате можнсот да тргнете на возбудливо патување и да станете мајстор на шминкерската уметност. Нашата програма е прецизно дизајнирана да ве опреми со техничките вештини и уметнички талент потребни за да напредувате во светот на шминката. Под водство на искусни ментори, ќе бидете дел од фасцинантниот свет на шминката, ќе изучувате разни техники кои се движат од секојдневниот изглед до уредувачките стилови на висока мода.

Во текот на оваа програма, ќе стекнете практично искуство во примена на шминка, теорија на бои и нега на кожата. Ќе научите како да ја подобрите природната убавина, да создавате волшебни трансформации и да ја прилагодите вашата уметност на различни прилики и клиенти. Нашиот акцент на практичната обука и работа на живи модели гарантира дека ќе развиете сопствен стил, доверба и прецизност во вашата работа.

Надвор од техничките вештини, ние ја поттикнуваме вашата креативност како шминкер. Ќе ги истражувате најновите трендови, ќе експериментирате со различни стилови на шминка и ќе развиете свој уникатен изглед. Нашата цел не е само да ве подготвиме за успешна кариера во шминкерството, туку и да го негуваме вашиот уметнички израз.

По завршувањето на програмата, ќе бидете добро подготвени да продолжите со различни можности во индустријата за шминка, од работа во престижни салони до да станете влијателен човек во светот на убавината.  Ќе добиете сертификат кој ја потврдува усогласеноста на нашата програма со ЕУ регулативите и ќе ви помогне да најдете добро платена работа во странство или можност за продолжување на студирањето и изучувањето на оваа област.

Независно дали мечтате да имате сопствен студио за шминка, да работите во висококвалитетни салони или да станете популарен шминкер, нашата програма ќе ви обезбеди со експертизата и увереноста да заблеснете во светот на шминката. Приклучете се и влезете во свет каде креативноста и вештината се обединуваат за да ве направат вистински мајстор на шминката.

Клучни Информации

Локација: Скопје

Времетраење: 3 месеци

Меѓународно признаена диплома

*ПО ПОВОД 30 ГОДИНИ ЛЕОНТИЌ ЗА СИТЕ АПЛИКАНТИ КОИ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ЗА УПИС ДО 01.12.2023 ОВОЗМОЖУВАМЕ МОЖНОСТ ЗА ЦЕЛОСНА СТИПЕНДИЈА ИЛИ ПОПУСТ ОД 50%

Академијата за шминкери е наменета за сите кои сакаат успешна кариера во оваа област, без разлика дали се почетници кои сакаат да започнат нова кариера, професионалци кои сакаат да ги надградат сопствените техники и вештини или ентузијасти кои сакаат да се стекнат со знаења и сертификат кој ќе им помогне да најдат добро платена работа во странство

Без разлика во која група спаѓата Академија Леонтиќ ви нуди индивидуален пристап и групите ги формира врз основа на нивото на знаење кое го има кандидатот.

6, 8 и 12 месеци

Времетраењето на академијата и динамиката на учењето се утврдува во заеднички договор на кандидатот и Академија Леонтиќ со цел да се прилагоди на потребите и можностите на студентот.

 • Изучување на дневна шминка;
 • Изучување на вечерна шминка;
 • Изучување на вечерна појачана шминка;
 • Изучување на невестинска шминка на проблематична кожа;
 • Изучување на Европски стил на невестинска шминка;
 • Изучувањена Азиски стил на невестинска шминка;
 • Изучување на контурална и корективна шминка;
 • Комуникација со соработници и клиенти;
 • Одржување на алатот и приборот за работа;
 • Почитување на заштитни и безбедни мерки за работа;
 • Користење на заштитини средства;
 • Користење на третмани и препарати за нега на лице;
 • Нанесување на дневна шминка;
 • Нанесување на вечерна шминка;
 • Нанесување на невестинска шминка;
 • Нанесување на шминка за фотографии;
 • Користење на козметички и декоративни препарати;
 • Шминкање и обликување на веѓи;
 • Нанесување вештачки трепки;
 • Нанесување украсна шминка;
 • Нанесување корективна шминка;
 • Нанесување Европски стил на шминка;
 • Нанесување Азиски стил на шминка;
 • Одредување шминка според формата и видот на кожата и лицето;

30 ГОДИНИ КРЕИРАМЕ КВАЛИТЕТ!

ПО ТОЈ ПОВОД АКАДЕМИЈА ЛЕОНТИЌ НА СИТЕ АПЛИКАНТИ ДО 01.12 ИМ ОВОЗМОЖУВА МОЖНОСТ ДА ДОБИЈАТ ЦЕЛОСНА (100% СТИПЕНДИЈА) ИЛИ ПОПУСТ ОД 50%

ИСКОРИСТИ ЈА МОЖНОСТА И ИЗБЕРИ КАРИЕРА КОЈА ЌЕ ГО ПРОМЕНИ ТВОЈОТ ЖИВОТ!

30 години заедно креираме квалитет

 

Иако започнавме како пионери во образованието за убавина, Во текот на изминатите 30 години, Академија Леонтиќ не само што обезбеди врвно образование, туку и обликуваше бројни успешни приказни во индустријата за убавина, со негувањето на индивидуалните таленти и соништа, што беше камен-темелник на нашиот успех, стекнувајќи  репутација за извонредност и лидер во образованието за убавина.

Нашата основна филозофија го става поединецот во срцето на нашиот пристап, признавајќи дека секој студент е уникатен, со свој потенцијал и соништа, и затоа нашите модуларни курсеви нудат флексибилност, овозможувајќи ви да го прилагодите вашето образование на вашите интереси и цели во кариерата без разлика дали сакате да водите сопствено студио или најдете добро платена работа дома или во странство.

Ние веруваме во практично учење, и затоа 70% од наставата е практична работа на живи модели со што ќе се стекнете  со практично искуство кое надополнето со искуството стекнато од постојаното водство на нашите ментори ќе ве подготви да започнете со работа веднаш по завршувањето на Академијата.

Нашите студиа опремени од светска класа се дизајнирани да инспирираат креативност и иновации, поставувајќи ја основата за нашите студенти да ги развијат своите вештини и да го ослободат својот целосен потенцијал.

Екслузивна предност е што нашите меѓународно признати сертификати отвораат врати за светот на можности во индустријата за убавина, и се неприкосновен доказ за поседување на вештини и знаења во областа во која студирате.

Не губете време, Придружете ни се и бидете дел од 3 децениската традиција на успех која неуморно обликува безброј успешни кариери за убавина. Вашето патување до совршенство за убавина започнува овде, патување каде што вашите аспирации можат да станат реалност, а вашето патување во светот на убавината станува глобално признато достигнување.

Дополнителни информации

Времетраење

3 месеци

Академија Леонтиќ